Registrace hosta Přihlášení

Pod kouzelnými prsty Fadrhonse a Zahradníčkové - odkrýváme tajemství maskérského umění

V srdci Prahy se nachází místo, kde se budoucí maskéři učí od nejlepších. Maskérská škola Praha - Fazamakeup, kterou vede renomovaný Petr Fadrhons spolu s talentovanou Janou Zahradníčkovou, představuje vrchol ve vzdělávání v oblasti maskérství.

V průběhu staletí se způsob, jakým lidé přistupují k pěstění, zdobení a krášlení sebe sama, vyvíjel v závislosti na mnoha faktorech, včetně ekonomického a společenského postavení, umění a módy. Dnes, v éře rozvoje divadelní, filmové, televizní a reklamní práce, prožívá maskérská práce svojí renesanci. Moderní inscenační práce klade na maskérské umění maximální požadavky, a proto je důležité, aby odborníci v tomto oboru neustále rozvíjeli své dovednosti a znalosti.

Maskérská škola Praha - Fazamakeup nabízí dva kurzy, které reflektují tyto požadavky: rekvalifikační kurz maskérství a kurz zaměřený na základy a tvorbu speciálních efektů. Oba kurzy jsou schváleny Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a jejich absolvování je zakončeno vydáním osvědčení platného na celém území České republiky.

Rekvalifikační kurz nabízí komplexní vzdělání v délce 12 týdnů, zahrnující jak teoretickou, tak praktickou výuku. Účastníci se seznámí s historií umění a funkcí úpravy vlasů a make-upu v historických obdobích i současnosti. Na praktických lekcích se naučí práci s parukami, vlasovými náhražkami a základům výroby latexových doplňků.

Kurz základů a tvorby speciálních efektů je určen pro ty, kdo chtějí prohloubit své dovednosti v realizaci speciálních efektů potřebných pro vytvoření masek a make-upu pro film, televizi a divadlo. V průběhu tří měsíců se účastníci naučí základy kresby, modelace, odlévání a líčení masek technikou airbrush.

Petr Fadrhons, s dlouholetou praxí v oboru a úspěchy na domácí i mezinárodní scéně, je nejen uznávaným expertem, ale i vášnivým pedagogem, který své umění a znalosti předává další generaci maskérů. Jeho přístup k výuce je založen na kombinaci teoretického zázemí a praktických dovedností, čímž studentům umožňuje plně rozvinout jejich potenciál.

Jana Zahradníčková, spolulektorka a zkušená maskérka, je zase známá svou inovativností a schopností inspirovat studenty k experimentování s novými materiály a technikami. Společně tvoří nejen profesionální, ale i pedagogický tandem, který je zárukou kvality a inspirace.

Zažijte umění maskérství z první ruky a rozvíjejte svůj talent pod vedením zkušených lektorů, jako jsou Petr Fadrhons a Jana Zahradníčková. Pro více informací o kurzech a přihlášení kontaktujte přímo pana Fadrhonse.