Víno je s pečlivostí vyráběno v regionu Alta Marca Trevigiana and Pordenone z hroznů dozrávajících v polovině září.
Šťáva z hroznů je jemně vylisována a následně deset dnů kvasí bez slupek a zrnek v kovových tancích při teplotách 17-18°C a dále pak další dva měsíce v tlakových nádobách při teplotě 14-15°C, což zajišťuje pomalou fermentaci a vytvoří jemné perlení. Víno před stočením pak ještě další dva měsíce odpočívá.
Jeho barva je slámově žlutá, chuť připomíná zelené jablko v kombinaci s hruškou a citrusovými tóny, vše rámuje jemná kyselost a lehké perlení.
Carati Millesimato Extra Dry je vhodné jako aperitiv i na konec hodování, hodí se k mořským plodům, perfektně se hodí na slavnostní příležitosti i na rychlé osvěžení.
Doporučujeme servírovat při teplotě 6-7°C
Obsah alkoholu 11%, Zbytkový cukr 13-15 g/l, kyselinky 5,9 g/l
back to the goods